Hoppa till sidans innehåll

Utomhusträningen börjar 10 maj

01 MAJ 2011 11:12
Utomhus kommer tisdagar(18-19:30) vara vår fasta tid med tränare/ansvariga på plats med grillen igång. Vi kommer också ha vanlig träning torsdagar(18-19:30) och söndagar(18-19:30), men då utan ansvariga namngivna tränare på plats. Andra dagar kan man givetvis också träna men vi önskar för klubbens sammanhållnings skull att man först och främst tränar på de officiella tiderna.
  • Skapad: 01 MAJ 2011 11:12

Nu verkar våren vara på väg och utomhussäsongen är här på allvar, litet tidigare än vi räknat med. Vi var 16 skyttar som tävlade utomhus i lördags från klubben. Redan nästa helg, 7 maj, är vi ca 15 skyttar som skall vara med i Södertälje på deras 3D-tävling, om du inte redan anmält dig hör av dig snarast.

Kommande vecka tis-, tors- och söndag är sista träningarna inomhus. Vi har alltså den första ordentliga träningen utomhus tisdagen den 10 maj.

 

Vad innebär då det?

Jo, utomhus skall man ha ”egen” utrustning.

Pilar, koger , tab och armskydd köper man av klubben eller hos båghandlare(men vi kan hjälpa er, blir oftast bättre då). Detta för att såna saker lätt tappas bort om det är lånade grejer utomhus. Kostnad ca 1000 kr för ett paket inkl tab, armskydd, koger och 6 pilar, allt nytt. Begagnat från klubben blir givetvis billigare.

Pilbåge, den hyr man från klubben över sommaren för 300 kr och lämnas åter i slutet på augusti. Alt. att ni köper den redan nu eller senare, priset beror på vilken båge det gäller, men mellan 800 -1500 för en klubbåge. Andra pilbågar kan tas fram, kontakta tränare eller handlare.

Den hyrda bågen får man alltså själv ansvara för, då klubben inte har låsbara utrymmen vid utomhusbanan. Utrustningsfrågan löser vi kommande vecka.

 

Vi har alltså ingen nybörjar/prova på verksamhet under sommaren, enbart medlemmar kan då träna, under ovan förutsättningar vad gäller utrustning.

 

Var tränar vi ute? i Påldalen utanför Nykvarn https://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_141793/cf_72266/p%C3%A5ldalen.pdf

 

Tisdagar skall vi ha tränare, ansvariga(fördelat bland de vuxna skyttar och föräldrar som vi nu kommer på namnen på) på plats samt att grillen skall vara igång. Korv kommer finnas till försäljning men annan mat kan medtagas och grillas om man så önskar.

Starten ute den 10 maj så skall vi visa banan, gå genom reglerna och visa på de möjligheter som finns i utomhusskyttet. Blir det en kall kväll så skjuter vi bara litet grand och pratar desto mera.

 

Tränarlista

Tisdagar

3 maj Inne som vanligt med  Cenneth och Jörgen

10 maj Cenneth Mats M

17 maj Jörgen Jari V

24 maj Kenneth Peter S

31 maj Bernt Richard

7 juni Zoltan Mattias I

14 juni Richard Petri R

21 juni Kaarina Camilla G

28 juni Camilla G Petra S

5 juli Mats M Martin W

12 juli Jari V Sandra A

19 juli Cenneth Kaarina

26 juli Jörgen Ronnie J

2 aug Kenneth Sandra A

9 aug Bernt Mats M

16 aug Zoltan Sari V

23 aug Richard Anette W

Skribent: Cenneth Åhlund

Sörmlandsidrotten

SISU

 

Nykvarns Bågskyttar siktar på framtiden

vill ni ha reklamplats, kontakta oss 0708-103 133

 

    

Book an appointment with Nykvarn BK

 

Postadress:
Nykvarns BSK - Bågskytte
Högfeldt, Svarttorp 7
15395 Järna

Besöksadress:
Bågskyttelokalen, Holländarevägen 4(ingång på bortre gavel)
15530 Nykvarn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: cenneth.ahlund@bagsk...

Se all info